Blog

Napellenző motorok: az okosház-koncepció szerves részei

2022.03.24 16:10
Napellenző motorok: az okosház-koncepció szerves részei

napellenző motor a napellenző mozgatására szolgál, ennél azonban valamivel több: az automatizált, kényelmes otthon egyik lényeges kelléke is.

Az okosházat sokan úgy képzelik el, mint ami egy sci-fi filmből került elő: futurisztikus berendezés, hangvezérelt, automata rendszerek garmadája, robotok és steril összhatás. A valóság némiképp más, ám azért akadnak hasonlóságok, de igazán csak a lényeg ugyanaz: a minél kényelmesebb otthon kialakítása.

Egy okosotthonban rengeteg olyan berendezés található, amelyek az alapfunkcióikon túl úgymond extrákkal is rendelkeznek, amelyek kényelmesebbé, egyszerűbbé és némileg automatikussá teszik a használatukat. Ilyen lehet például egy okoshűtő, amely figyelmeztet, ha nyitva maradt az ajtaja, de akár a manapság már hétköznapinak számító robotporszívó is része az okosotthon koncepciójának. A leginkább jellemző rendszerek azonban a fűtéshez, a légkondicionáláshoz és az energiatakarékossághoz kapcsolódnak - itt lép a képbe a napellenző motor is.

napellenző motor segítségével egyetlen gombnyomással szabályozható a terasz árnyékolása, ez pedig hozzájárulhat ahhoz is, hogy a beltérbe mennyi fény juthat be. Természetesen a napellenző motor működtetése is automatizálható, ám sokkal gyakoribb, hogy a manuális megoldást választják, ami lehet egy kapcsoló a falon - kívül, vagy belül -, illetve egy távirányító is, de az applikáción át történő vezérlés is megoldható, bár ehhez már egyéb rendszerek telepítése is szükséges.

napellenző motorok utólag is beszerelhetőek, az áruk kedvező, emellett tartósak és megbízhatóak is, így nem csak okosotthonokat, de egy kevésbé automatizált, inkább csak kényelmesnek szánt otthon napellenzőit is érdemes ezekkel felszerelni.

Ha napellenző motorokat szeretne vásárolni, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válassza ki a napellenzőnek megfelelő típust, majd rendelje meg mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!